privacy


Net als ik ben je een tijd geleden vast ook overspoeld door bedrijven die je vroegen of je je opnieuw wilde aanmelden voor hun nieuwsbrief, dat komt door nieuwe (betere!) privacywetgeving.

Eerlijk gezegd vond ik het ingewikkeld om toe te passen. Ik heb mijn best gedaan om een goede privacyverklaring te schrijven, hier kun je die lezen. Ik paste die aan na een voorbeeld van een vriendin (deze) te hebben bekeken, want het is best lastig om alle regelgeving te doorploegen. Wat willen ze nou precies dat ik doe? Hoe? Waarom?

Door die nieuwe wetgeving werd ik op mijn nummer gezet. Ik verzamelde te veel gegevens. Ik dacht namelijk, toen ik MevrouwMarkt.nl begon dat ik uiteindelijk een heeeeeel uitgebreide site zou maken, waarin je je specifieke wensen kon aangeven zoals “ik wil meedoen aan kleine markten in de provincie Drente”. Maar dat bleek technisch ingewikkeld, veel te duur om te laten maken en bovenal: helemaal niet nodig. De praktijk leert dat je twee of drie markten per maand in je inbox krijgt, best behapbaar. Je kunt dan zelf kijken of je mee wilt doen of niet.

Van veel bedrijven moest je opt-innen, dat is onderdeel van de nieuwe wetgeving. Je levert nu informatie onder andere voorwaarden is de gedachte daarachter, dus moeten mensen zich opnieuw aanmelden. Dat vond ik onzin. Je gaf ooit aan dat je mijn nieuwsbrief wilde, als je dat niet meer wilt, kun je je afmelden. Er is qua inhoud niets veranderd, behalve dat ik minder van je gegevens opsla. Maar mocht je toch denken: laat maar zitten met de mails. Gewoon afmelden! Kon altijd al, kan nog steeds. Onderaan elke nieuwsbrief die ik stuur zit een afmeldknop* (dat is trouwens ook verplicht maar was het dat niet dat zou ik er nog steeds een onder zetten want ik wil ook dat je mijn mails wilt, als je ze niet wilt, stuur ik ze ook liever niet).

Die gegevens die ik eerder verzameld heb, heb ik dus niet nodig. Ik zal ze vanaf nu niet meer verzamelen. Ik bewaar/verzamel nu enkel nog je naam, bedrijfsnaam, je e-mailadres, woonplaats (niet verplicht) en wanneer je mijn mails wilt ontvangen. Wil je zien wat voor gegevens ik van je heb? Klik dan in de nieuwsbrief op “bekijk of wijzig profiel”.

Vragen of opmerkingen kun je naar me mailen!

*Klik je daarop dan worden dan al je gegevens direct met lampolie overgoten en in de fik gestoken. Spreekwoordelijk dan. Letterlijk verdwijnt het van de server en kan niemand de info meer terugvinden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.