hoe blijf je droog?


Elly van Hoofd- en keizaken mailde me:

Over een paar weken hoop ik op een kerstmarkt te staan. Die is buiten. Er zit wel een dakje op de kraam, maar de achterkant is open. Hoe kan ik de achterkant het beste dichtmaken ter bescherming tegen wind, regen en sneeuw? Welk materiaal is het beste en waar koop je dat?

Nou, dat is een hele relevante vraag voor een heleboel deelnemers want het wordt rap kouder en natter (na een half jaar zomer is dat ook niet heel gek) en binnenkort staat 99% van ons op een kerstmarkt ergens.

Maak de zijkanten van je kraam dicht met doorzichtig tafelzeil (te koop bij Turkse/Marokkaanse winkels, vaak staat dan buiten een kar met allerlei soorten tafelzeil). Voordeel van dit zeil is dat het wat dikker is dan bijvoorbeeld schilderfolie (dat is boterhamzakjesplastic), en dus vaker dan één keer meegaat, en dat je er nog doorheen kunt kijken. Met lijmklemmen maak je zet zeil goed vast.

Ook goed om aan te denken:

Zorg dat je spullen ingepakt zijn, zodat ze niet onverkoopbaar raken door vocht. Offer een paar producten (een inkijkexemplaar) als je vochtgevoelig producten hebt.

En zorg dat je handen warm blijven

Hier vind je meer artikelen over deelnemen aan markten. In mijn boek “meedoen aan een markt” leg ik heel veel uit over hoe je het beste en fijnste meedoet aan markten. Ook verkrijgbaar als eBook.

Heb jij nog extra tips voor bij slecht weer?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.