gekeutel met ANNET


Gekeutel met mensen: heerlijk!! Elke maand interview ik één of meer mensen over markten. De interviews verschijnen in de keutelkrant en soms ook op de website.

Ik keutelde lekker ook met marktorganisator & liefdesdokter in opleiding ANNET SCHOTTERT.  Ze is organisator van de Hip en Handgemaaktmarkt en sinds dit jaar ook van de Catharina Market in opdracht van de gemeente Eindhoven.

Welke markt(en) organiseer jij? Bij toeval ben ik de HHMarkt gaan organiseren omdat een vriendin ermee ophield en ik een goede neus heb voor leuke, mooie en bijzondere dingen. Eerst een paar jaar achter de schermen, toen samen met mijn allerliefste vriendin Angelien en sinds twee jaar alleen.

Op de Hip en Handgemaaktmarkt kan je unieke handgemaakte producten live zien, voelen, passen en direct meenemen. De markt was jarenlang 1x per jaar  in Deventer. Mensen kwamen er van heide en verre naar toe. Daarom besloten we (als eerste in Nederland)  om meer mensen in Nederland te inspireren en te laten genieten van unieke hippe handgemaakte producten.. Het resultaat is dat we nu al 6 jaar van mei t/m september met een streng geselecteerde Hip en Handgemaakt karavaan door Nederland trekken. Sommige bezoekers komen op meerdere markten want elke markt is uniek door een wisselend gezelschap van deelnemers.

De Catharina Market is sinds deze zomer een nieuwe markt in Eindhoven. Het bijzondere is dat de gemeente een podium wil creëren voor unieke ondernemers die een aanvulling zijn op het bestaande aanbod van de binnenstad. Een wekelijkse zaterdagmarkt waar je voor 30 euro een vier meter kraam kan huren op een prachtige locatie midden in de binnenstad. We hebben al een aantal vaste deelnemers en die zijn razend enthousiast.

Vertel eens over een bijzondere deelnemer? Oef…. dat zijn er zoveel, heb je even? Eigenlijk is iedereen die op de HHMarkt staat bijzonder, als mens en met het product wat hij of zij maakt.

Waar selecteren jullie je deelnemers op? Wij selecteren streng op originaliteit en verkoopbaarheid. Een markt is voor mij pas geslaagd als alle deelnemers goed verkocht hebben. Dat vind ik ook gelijk het lastige aan markten organiseren. Ik wil dat iedereen een goede verkoopdag heeft. Als dat soms bij iemand om wat voor een reden dan ook niet lukt dan baal ik daar net zo hard van.

Welke klacht hoor je het vaakst? Klachten hebben we gelukkig zelden 🙂

Bezoek je zelf nog wel eens markten? Ik merk dat ik sinds kort een beetje marktmoe ben, zelfs voor een rommelmarkt kom ik mijn bed niet meer uit. Het reilen en zeilen van de HHMarkt is in je eentje best heftig. Nu het HHMarkt seizoen bijna is afgelopen heb ik besloten dat het tijd is om wat anders te gaan oppakken. Ik heb nog ideeën genoeg die erom springen om uitgewerkt te worden.

Wat doe jij over 10 jaar? Over 10 jaar eet ik waarschijnlijk nog steeds (teveel) chocolade en ben ik misschien wel dokter bij deliefdesdokter.nl

Hou je ook zo van konijnen??? Konijnen? Ik heb eerlijk gezegd liever bloemen.

Dahlia’s zijn mijn favoriete bloemen! Ben jaren donateur lid geweest van de Dahlia vereniging in mijn dorp maar die is helaas door de hoge leeftijd van de deelnemers, 75+ opgeheven.

OPROEPOPROEPOPROEP!!! #GOUDENKANS JA>>>>

Heb jij altijd al markten willen organiseren? Laat het Annet weten via info@hhmarkt.nl  HHMarkt heeft een mooie staat van dienst en veel contacten, een goeie basis voor een enthousiaste doorzetter.

DANKJEWEL ANNET!!!    

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.