gekeutel met JULIE


Gekeutel met mensen: heerlijk!! Elke maand interview ik één of meer mensen over markten. De interviews verschijnen in de keutelkrant en soms ook op de website.

Voor de september-editie van de keutelkrant interviewde ik JULIE VAN ZESSEN. Ze identificeert zichzelf als bezoeker, deelnemer én organisator [bonuspunten!]. Ik stelde haar vooral vragen over deelname aan markten. Ze vertelt: “Ik ben in eerste plaats deelnemer en daarna graag bezoeker. Maar daarnaast help ik mee met Mercado de Belcrum in Breda, een kleinschalige, creatieve markt in Breda.”

Wat vind je de leukste markt om aan mee te doen? Snik. De Zelfgemaakte Markt* om verschillende redenen: kleine liefdevolle organisatie, goede mix van amateurs/professionele makers, locatie (mooi pleintje, bomen!), geïnteresseerd en gemengd publiek. En verder Markt van Morgen in Antwerpen, voor veelal dezelfde redenen, en Mercado de Belcrum natuurlijk 🙂

Waarom doe je mee aan markten? Ik werk veel alleen in mijn studio en vind het heel fijn om door een markt toch onder de mensen te komen en wat te vertellen over mijn werk. Verder ben ik graag een hele dag in de buitenlucht, geniet van een lekker broodje of snack wat te krijgen is op de markt. Wat babbelen met collega makers, verse koffie, best fijne omstandigheden. 🙂

Wat vindt je het minst leuke aan markten? Minst leuk is het gesjouw met je spullen, ik ben niet altijd even voorzichtig, en dan gaat er wel eens wat stuk. Balen! Het gaat wel steeds beter hoor, ik word voorzichtiger. Of erachter komen dat je spullen op een markt to-taal misplaatst zijn, ook niet leuk. Het blijft soms een gok.

Wie was je allerleukste buurvrouw? Steeds nieuwe buren hebben is altijd fijn verfrissend! Eva’s Appels is een van mijn favorieten en Michael van Kekem ook. Buren worden soms vrienden! Of vaste buur door samen een kraam te delen.
Het fijne aan leuke buren is dat je om en om koffie haalt, een lekkere koek deelt, iemand hebt die even op je kraam past en dat ze vaak goeie tips hebben over ander markten.

Raarste wat je is overkomen op een markt? Ik stond eens op een markt in Oud Beyerland, heel leuk en schattig, maar helaas niks eetbaars te verkrijgen, ook niet direct in de buurt. Oopsie. Toen kreeg ik de heerlijke boterhammen van de buurvrouw. Lief toch!

Hou je ook vajulie-kom-terug-konijnn konijnen? Ik hou van Kom-terug-konijnen, een grappig klein reisamulet dat ik maak en verkoop. Je geeft het mee (of houdt het zelf) als iemand op reis gaat. Reizigers komen niet alleen veilig en wel aan, maar ze geraken er ook nog eens mee terug!

bekijk Julie’s werk op imagedejulie.com

* Ze zegt “snik” omdat de Zelfgemaakte Markt voorheen 5 keer per jaar werd georganiseerd en zij er bijna altijd bij was. Die markt wordt nu alleen nog maar met kerst georganiseerd (De Zelfgemaakte Kerstmarkt). In het kader van transparantie: Ik (Mevrouw Markt alias Sanne Bloem) organiseer De Zelfgemaakte Markt. Ik heb Julie niet uitgekozen zodat ze iets aardigs over mijn markt kon zeggen (alhoewel ik wel al wist dat ze de ZGM heel leuk vind), Julie is een enorm enthousiaste, lieve, leuke, betrokken deelnemer/bezoeker/organisator daarom wilde ik haar graag aan het woord laten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.