gekeutel met Milan


Op de foto: Bob, Anne, Milan van Fresh Events

Gekeutel met mensen: heerlijk!! Elke maand interviewde ik één of meer mensen over markten. De interviews verschenen in de (inmiddels ter ziele gegaande) keutelkrant en soms ook op de website.

Ik keutelde voor de krant van oktober o.a. met marktorganisator Milan van der Wel van Fresh Events. Zij organiseren o.a. de Home Made Market, Flagship Market en Marché Royal sinds 2011.

Ben jij een deelnemer, bezoeker of organisator? Organisator, maar natuurlijk ook regelmatig bezoeker en heel af en toe deelnemer met “Schevenings Bier”, bieren met een avontuurlijk karakter en vriendelijke smaak. Recht uit het hart, recht door zee!

Hoe lang zijn jullie al bezig? Sinds 2002 organiseren we markten, maar in 2011 zijn we ons ook gaan specialiseren in bijzondere, leuke lifestyle markten. Beschrijf een fantastische deelnemer. Vooral passie voor zijn/ haar producten is erg belangrijk. Maar ook doorzettingsvermogen… Op de markt loopt het niet altijd exact zoals je je had voorgesteld. Met slecht weer of andere tegenvallers, moet je niet meteen de handdoek in de ring gooien.

Wat zouden jullie anders willen op jullie website? Onze website voor de Home Made Market heeft wat meer diepgang, maar vergt veel onderhoud. Daardoor is bijvoorbeeld het overzicht van deelnemers verouderd. De website van Fresh Events is altijd up to date, maar mist de diepgang… We werken er hard aan om beide sites te verbeteren en nog leuker te maken!

Wat was een glorieus moment in je marktcarriere?  Sinds 2008 organiseren we elke derde woensdag van september de Grootste Jaarmarkt van Nederland in Alphen aan den Rijn. Deze mega klus is natuurlijk wel de kroon op onze carrière als organisator. Maar ook met de introductie van de bijzondere leuke lifestyle markt Home Made Market in 2011 zijn we erg content!

Waar selecteren jullie op? Op de Home Made Market en Flagship Market staan deelnemers met vintage, vinyl, design, fashion en food. Alles mag op de Home Made Market, als het maar geen massaproductie is en echt kwaliteit met een verhaal. Voor de Flagship Market zijn we nog iets strenger in de selectie. Bij Marché Royal zoeken we vooral naar Franse of mediterrane producten en uitstraling.

Laatste markt waar jullie waren? Hoogte en dieptepunten? Dat was de Grootste Jaarmarkt van Nederland in Alphen aan den Rijn. Blij dat we deze mega klus geklaard hebben, leuk was ook het optreden van OG3NE en het was perfect marktweer. Qua branchering is dit evenement voor mij persoonlijk niet geweldig, veel massaproductie van vaak mindere kwaliteit. Toch liepen er weer 170.000 bezoekers en werd er goed verkocht. Binnenkort hebben we weer de Flagship Market en de Marché Royal, twee kwalitatieve toppers, waar ik zelf waarschijnlijk wel weer het een en ander zal kopen en waar ik in ieder geval heel blij van wordt.

Hou je ook van konijnen? Ja natuurlijk! We hadden zelf twee konijnen, maar helaas is er ééntje’s nachts door een vos uit het hok gehaald… Het konijn dat de vos overleefd heeft slaapt vanaf nu binnen.

lees hier nog meer interviews

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.