gekeutel met Stanly


Gekeutel met mensen is zo gezellig!! Elke maand interview ik één of meer mensen over markten. De interviews verschenen in de (inmiddels niet meer gemaakte) keutelkrant en soms ook op de website.

Ik keutelde voor de krant van oktober o.a. met Stanly ten Dam. Hij maakt lampen van oud speelgoed en verkoopt graag op markten.   

Ben jij een deelnemer, bezoeker of organisator? Eigenlijk ben ik twee van de drie; een bezoeker en een deelnemer. Ik vind het geweldig om markten af te struinen en ik ben eigenlijk zelf op het idee gekomen om op een markt te gaan staan door het bezoeken van de Sunday Market in Amsterdam. Ik vond de sfeer zo tof, dat ik dacht….. hier wil ik wel deel van uit maken!

Wat was je eerste markt? Dat was in 2013, de Local Sunday Market in Enschede. Destijds nog in de oude Polaroid fabriek. Een onwijs leuke sfeer en een grote diversiteit aan standhouders.

Wat vind je de leukste markt om aan mee te doen? Dat is dan toch ook echt de Local Sunday Market en tegenwoordig komt er daar nog 1 bij in mijn regio (Twente) en dat is Local Treasures.

Waarom doe je mee aan markten? Ik vind het echt leuk om mensen te laten zien wat ik maak. Ik denk dat ik een product heb waar voor de gemiddelde marktbezoeker echt een stukje nostalgie bij zit. Een oud stuk stoer blikken speelgoed (soms totaal verroest) wordt ineens een stoere lamp voor op de kinderkamer en/of de woonkamer. Daarnaast ontmoet je zo veel leuke mensen en vind ik het geweldig om te kletsen met allerlei verschillende ‘types’ mensen.

Wat is een kenmerk van de ideale markt? De ideale markt is gezellig en heeft een grote diversiteit aan spullen. Van stoer tot zoet, van foodtruck tot babyspulletjes, van leuke oorbellen tot een stoere lamp.

Wat vindt je het minst leuke aan markten? Natuurlijk is een markt met slecht weer en weinig bezoekers niets aan. Een boel werk voor niks. En dan heb ik het niet eens over de opbrengsten. Ik ben liever onwijs druk zo’n dag, dan dat ik daar maar sta wortels te schieten.

Wie was je allerleukste buurpersoon? Mijn allerleukste buurpersoon??? Dat is zonder enige twijfel Franka van 100%FRANKA Franka is mijn markt-maatje en in het dagelijks leven ook mijn collega en een topvriendin. Samen struinen we marktjes af, maar staan we ook op marktjes. We delen vaak een kraam of vragen of we naast elkaar mogen staan! Samen met haar zijn alle markten tof! We zijn een topteam.

Raarste wat je is overkomen op een markt? Ik heb een keer op een 2-daagse markt gestaan en verkocht de 1e dag helemaal niks. Enigszins gefrustreerd ging ik naar huis, ’s avonds de voetjes hoog en met een biertje voor de TV. De volgende dag met een klein beetje tegenzin weer naar de markt…. en nog VOOR de markt begon had ik al 6 Tonka-lampen verkocht. Allemaal kijkers van de dag er voor……. zo kan het dus verkeren.

Hou je ook van konijnen? Ik heb thuis drie dochters (Merel, Amber en Iris van 10, 8 en 6) en die willen onwijs graag een konijn. Ik heb ze beloofd dat er dit jaar nog eentje komt…….. en belofte maakte schuld!

DANKJEWEL STANLY zonder E!!!

check Stanlys werk op

facebook.com/checkstan

keutelkrant-oktober

>> lees hier nog meer interviews uit keutelkranten

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.