,

ik gaf een workshop


★ Op 9 juli gaf ik een workshop “hoe organiseer je een markt” in Utrecht ★

Een aantal maanden geleden mailde Kirsten van “Team Small Business” me. Ze heeft een website met tips voor (beginnende) creatieve zelfstandige ondernemers. Haar mail was zo bruisend en enthousiast dat ik dacht: die moet ik ontmoeten. Gelukkig bleken we op hetzelfde moment in Amsterdam te zijn en zo zaten we ineens uren irl te kletsen.

Ze vertelde (o. heel veel a.) dat Etsy het plan had om mensen in Nederland te stimuleren op 24-26 november een markt te organiseren onder de vlag “Etsy Made in NL”. Die organisatoren waren naar verwachting voornamelijk mensen zonder (veel) markt-organiseer-ervaring. Mensen die heel enthousiast waren, maar nog niet wisten wat ze precies moesten doen. En ik weet dat wel! Ik heb een heleboel (meer dan 50 aah) markten georganiseerd en ik ben al een half jaar aan het schrijven aan mijn boek “Organiseer een fijne markt”.Dus we bedachten een workshop.

We gingen die mensen allemaal bij elkaar zetten zodat ze elkaar leerden kennen, zodat ze op dat moment maar ook later met elkaar konden praten over hun ervaringen. Ik zou die mensen in één keer een heleboel vertellen over de hoed en de rand van het organiseren van markten.

Dus dat gebeurde op 9 juli. Kisten deed alle voorbereidingen en verzamelde tien loeienthousiaste (en knappe) mensen die een markt willen gaan organiseren. Er waren mensen voor een Etsy Markt in Leiden, Leeuwarden, Amsterdam en Utrecht. Ook waren een paar mensen aangehaakt die niet per se in dát weekend maar op een ander moment ooit misschien wel een markt wilden opzetten.

Wat een fijne dag.

de start van de conceptontwikkeling. ★ foto: Kirsten Zinger
Een hele fijne groep mensen, en zelfgemaakte zoetigheid van Kirsten. ★ foto: Kirsten Zinger
Megan (team Leiden) schrijft netjes mee ★ foto: Kirsten Zinger
De planning (van conceptontwikkeling tot hoera-geroep achteraf)  begint minstens drie maanden vóór de uiteindelijke markt. ★ foto: Kirsten Zinger

 

★  ★     ★  ★ ★ ★      ★ ★ ★        ★  ★      ★ ★  ★ ★

Meer weten over de Etsy Markten? 
Tijdens Etsy Made in NL, zijn er door het hele land heel toffe markten te vinden. En jou lijkt het leuk om zo’n markt te organiseren, gaaf! Maar er komt nogal wat kijken bij het organiseren van zoiets. Zeker wanneer je geen ervaring hebt, is het een heel ding.
Wil jij ook in jouw stad in dat weekend, ja doen! >> aanmelden
Wil jij meedoen aan de markt in Utrecht, Leiden, Leeuwarden of Amsterdam >> aanmelden 

Wil jij ook een workshop over markten organiseren?
Op verzoek geef ik die voor groepen, vraag naar mogelijkheden
Heb je geen groep, stuur me dan een mail, dan mail ik je als er een workshop met open inschrijving is.

Boek lezen?
Deze workshop was een superbe stok achter de deur om het boek leesklaar te maken. Als je denkt: ik moet het nú weten, kun je het hier al kopen. Heb je geen haast, maar wil je het straks wel lezen, stuur me dan een mailtje, dan mail ik je wanneer de definitieve versie beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *