Markt jij op de dag van de Koning?


Voor dit weekend staat er geen enkele markt op mijn website, want OVERAL is markt. Iedereen is ineens een dagje marktkoopmens of marktbezoeker. Vanzelfsprekend is dit een van mijn lievelingsdagen. Met een grote grijns loop ik door de straten van Utrecht. Ik vind het echt fantastisch om te zien wat voor leuke acties mensen bedacht hebben. Ik zie mensen voor het eerst met hun zelfgemaakte spullen achter hun zelfgemaakte kraampje zitten. Er zijn spellen. Vorig jaar liep ik tegen ene Joram aan, die had een kraam waar je:

1) je fiets kon laten repareren (uitverkocht)
2) een babynaam kon laten verzinnen
3) om iemand kon laten roepen die je kwijt was

Ik ben hartstikke benieuwd wat ze dit jaar gaan doen! Maar ik loop niet zo heel lang rond hoor. Ik vind het zelf namelijk megaleuk om een eigen kraampje te runnen voor de voordeur. Afgelopen jaren had ik steeds een ranjabar. Ik verdiende nauwelijks geld omdat ik vooral een baken was voor al mijn vrienden en kennissen en het veel te leuk vond om ranja weg te geven, met wellicht evt. als cadeautje een slokje wodka erin.

Dit jaar run ik de ranja-bar én de puddingbar. En barretje met kleurrijke bijzondere puddings met een gruwelijke klodder slagroom erop en een goeie topping. Dat soort dingen die kunnen niet zo makkelijk om een professionele markt, als het draait om centen verdienen, maar voor de lol voor de deur: dan kan het wel. Het doel is: plezier, boven alles.

En wat ga jij doen met Koningsdag, ga je als bezoeker of als verkoper? En doe je wat je altijd doet of ga je iets anders proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *