marktliefde


Je gaat erheen om spullen te verkopen, mede-ondernemers te ontmoeten, om je producten te delen met de wereld én soms ga je naar markten om de liefde van je leven te ontmoeten.

Op markten staan kan je zo veel mooie dingen brengen. Laatst vroeg ik naar deelnemers naar hun ervaringen. Tessa van Usha deelde dat ze de liefde van haar leven had ontmoet op de markt. Ik vroeg haar ernaar en vroeg of ik het ook met jullie mocht delen :)))

Tessa studeerde Sociale Studies met de specialisatie Sociaal Ontwikkelingswerk en na 8 jaar wist ze het zeker: in dit vakgebied ging ze niet werken. Ze werkte met kinderen met een handicap, op een boerderij met mensen met autisme, in een groep met ouderen met dementie.

Ze wilde meer ‘happy’ groepswerk doen, zo houdt ze meer energie over voor haar passie: Usha ????????.
Usha ontstond nadat ze door zuid-oost Azië reisde. Ze had een moeilijke tijd achter de rug en door het reizen vond ze eindelijk weer rust en toen, plezier. Ze kocht macramé armbandjes in Bangkok en toen ze thuis was gingen ze kapot. Gelukkig maar. Ze waren haar zo dierbaar dat ze ze zelf wilde kunnen maken.
Een vriendin leerde haar twee basisknopen … en daarna begon ze zelf te experimenteren. Door een schouderblessure kon ze twee jaar niet werken en toen ze begon te genezen was er Usha. Het betekent dawn, ochtendgloren is het Sanskriet.  Van het donker naar het licht. ????
Ze verkoopt haar sieraden online, op markten en festivals. Ze vertelt: “Iets meer dan 3 jaar geleden stond ik in April op de Ruigmarkt op Ruigoord. Voor het eerst kwam ik daar. Helemaal blij dat ik was gekozen om op zo’n grote markt te mogen staan! 

Normaal ging er altijd iemand met me mee maar niemand kon deze keer. Dus ging ik alleen met ov en al mn spullen op naar Ruigoord. Ik was heel zenuwachtig want groot eerste keertje en mijn sieraden werden heel enthousiast ontvangen en ik had het druk aan de kraam. 

Usha

Ineens stond Eksath daar, hij wilde graag een enkelbandje kopen. Ik had wat materialen mee en maakte voor hem een enkelbandje op maat. Tussendoor kwam hij een paar keer kijken of het enkelbandje al klaar was. 

Naderhand vroeg hij mijn Facebook voor als hij nog een enkelbandje wilde bestellen.”

Ze raken aan het chatten en het klikt. Ze hebben een date langs de singel in Utrecht…

En sindsdien gaat Eksath bijna altijd gezellig mee naar markten en festivals waar ze staat. En zijn ze onlangs heel spontaan en puur op gevoel verhuisd van Utrecht naar Noord Limburg ????!

“Een jaar na onze ontmoeting stonden we samen op Ruigoord ????” daar is de foto hierboven gemaakt.

Dankjewel voor het delen Tessa, wat een fijn verhaal.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.