verlichting op de markt


Annabelle Vlinder staat over een paar dagen voor het eerst op een markt ‘s avonds, ze mailde me:
“Ik ben benieuwd hoe iedereen zorgt voor verlichting in de avond in zijn/haar kraam!”

Over licht dus!

In de winter wordt het natuurlijk al vroeg donker en heb je zelfs op overdagmarkten baat bij goeie verlichting. In de zomer overdag heb je het meestal niet nodig, maar duurt je markt tot na zonsondergang, dan is licht fijn.

Is de markt binnen dan is er waarschijnlijk genoeg licht, maar onder een kraam kan het een beetje donker zijn: vraag of er verlichting is. Is dat er niet vraag of je je dakje mag verwijderen of zorg voor lampen.

Zij willen ook licht

Check of de organisatie van de markt waaraan je meedoet zorgt voor verlichting. Je kunt zelfs vragen wat voor verlichting ze precies bedacht hebben en dan beslissen of je dat voldoende vindt. Voor hen is het ook belangrijk dat iedereen goed kan zien, dus de kans is vrij groot dat ze er zelf voor zorgen.

Moet je als deelnemer zelf zorgen voor verlichting? Vraag stroom aan en neem een verdeeldoos mee zodat je genoeg stroomingangen hebt. Je kunt ook werken met veel batterijverlichting. Hoef je ook geen stroom aan te vragen en te betalen, maar die is vaak minder sterk.

Wat voor lampen?

Denk eens aan klemspots, daarmee kun je elementen mooi uitlichten. Op de foto zie je dat Ron van SillyScreens met een bouwlamp vanbinnen gericht op dakje van de kraam zorgt voor een gi-gan-tische hoeveelheid licht. Je zou er bijna tomaten willen kweken!

Oké deelnemers! Jullie hebben vast nog een heleboel aanvullingen! Zet hieronder jouw tips!

Heb je ook een vraag? Leuk! Mail me. Een paar keer per jaar zet ik nieuwe tips voor deelnemers online. Wil je een boek vol tips? Komt het even goed uit dat ik dat geschreven heb: meedoen aan een markt.

Foto: Jurn de Winter, Zelfgemaakte Markt 2018

2 reacties


 1. Onze zoon heeft een fantastische verlichting voor in de kraam gemaakt: een accu met 12 Volt LED-lampen. Als je geen 12 Volt lampen gebruikt heb je een transformator nodig. Vaak betaal je wel 25 euro per dag voor stroom dus het is ook een enorme besparing. Dit was mijn beste moederdagkado ever!

  Beantwoorden
  1. Mevrouw Markt

   Zou je zoon uit kunnen leggen hoe we dat zelf kunnen maken? Ik ben erg benieuwd.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *