vuur op je markt


Sfeervol én lekker warm: vuur op je evenement is heerlijk. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Welk vuur wil je? Een kampvuur, een vuurkorf of een vuurton, anders?

Een kampvuur ziet er mooi uit, maar geeft ook rommel. Dit is een goeie optie als je een markt organiseert op een plek waar al een kampvuurplek is.
Een vuurkorf is ook mooi en ligt misschien voor de hand. We hebben er allemaal wel één in de tuin staan. De brandweer houdt niet zo van vuurkorven op openbare plekken omdat er brandende stukjes hout uit vallen en warme as op de grond belandt (niet bij jou want jij hebt natuurlijk een opvangbak geregeld).
Een vuurton is het meest veilig omdat mensen niet bij het vuur kunnen komen.

Denk aan deze dingen:

  • Maak een van je medewerkers of vrijwilligers “vuurmeester”. Deze persoon houdt de hele dag het vuur in de gaten. Zorgt ervoor dat het niet gaat roken of uitraakt. Het is veiliger als er iemand continue op let.
  • Zet blusmiddelen in het zicht maar niet in de weg.
  • Brandblussers kun je bij (feest)verhuurbedrijven huren. Je betaalt er niet zo veel voor, maar als je de brandblusser gebruikt, moet deze weer opnieuw gevuld en gekeurd worden en daar betaal je wél veel voor.
  • Bezoekers gaan rommel in je vuur gooien. Vaak alleen papier, maar soms andere dingen. Mensen houden van fikkie stoken.

Heb je een vergunning voor je evenement? Je vuur moet erin zijn opgenomen. De brandweer wil heel graag weten wat jij van plan bent en of je de juiste maatregelen hebt genomen. Welke? Nou dat zullen zij je precies vertellen, maar het komt doorgaans neer op de punten hierboven.

  • Hout bestellen, laten leveren op of aan de locatie.
    Je hebt een berg hout nodig. Er zijn genoeg bedrijven die het kunnen leveren, googelen maar. Beter en goedkoper hout haal je zelf (of laat je ophalen) bij “een boertje”. Dat zijn van die leuke mensen in het buitengebied een bord aan de weg hebben staan met daarop “hout te koop”. Ze hebben doorgaans geen website, alleen een telefoonnummer, of je moet er gewoon langsrijden.Waar ik hout koop in de buurt van Utrecht:

Wil je meer tips om een perfecte, fijne markt te organiseren?

KOOP M’N eBOOK over markten organiseren

Heb je aanvullingen op mijn stuk? Reageer hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *